You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Betöltés...

Rólunk

A pincészetek szőlész-borászai Szabó László és fia ifj. Szabó László, akik felmenőik tapasztalatait, több évtizeden át gyűjtött saját ismereteiket illetve a modern tudományokat ötvözve állítják elő évről évre díjnyertes boraikat, munkásságukban a tradíció és a fiatalos lendület egyaránt megtalálható. Az első bor palackozása és értékesítése 2014. évben kezdődött, azóta már nagy előrelépések történtek.

Célunk a minőségi borkészítés professzionális módszerekkel ám a hagyományok megőrzésével.

Szabó László bemutatkozása:

"Családom több generáció óta foglalkozik szőlőműveléssel, borászkodással. Jómagam is már gyerekkoromban megismerkedtem a szőlőgondozás illetve borkészítés fortélyaival. Minden időmet a családi szőlőbirtokon töltöttem, így örökölve meg nagyszüleim, szüleim szőlő iránti szeretetét mely szenvedélyemmé vált. Ebben a szellemben neveltem gyerekeimet is, akik közül Laci fiam –hivatásának választva a családi tradíciót- a Corvinus Egyetemen szerzett szőlész-borász mérnöki diplomát, ő családunk borásznemzedékének legfiatalabb tagja."

Az alapítók - Curt Clements és felesége, Erika – beleszerettek a Somló hegy mesébe illő vidékébe és 2010-ben létrehozták a Clements-birtokot. A birtok folyamatos bővítés és fejlesztés alatt áll, mely ma 1,6 hektár területen fekszik. A pincészet a hegy déli oldalán található Serétes- és Grófi-dűlő lankáin terül el, melyen a birtok szőlő termelése és borpalackozása ma 17000 m2-es területen működik.